Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на Ангел Димитров (34) от село Караджалово, Първомай, и Димитър Димитров (35) от същото село , за умишлено убийство в съучастие – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 5 август 56-годишният Алекси Ангелов е открит в Караджалово в безпомощно състояние, с подутини по лицето и кървящи рани по тялото.

Побоят е дело на братята Ангел и Димитър Димитрови. Между тях и Алекси Ангелов e възникнал скандал на полето, който прираснал в побой. Разследването сочи, че двамата настоявали Ангелов да си признае за извършена кражба на конете на единия от братята, заради което е предизвикан скандала.

Пострадалият е откаран в болница, където е починал от черепно-мозъчна травма същия ден.

С постановление на наблюдаващия прокурор - Ангел и Димитър Димитрови са задържани за 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия – оглед, разпити на свидетели, назначени са експертизи.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg