Срещу треньора по волейбол на деца Антон Пирозов, когото пипнаха да се облагодетелства от сексуални услуги на жени, заедно с аверите му - изнасилвача Рангел Карачанов, Владимир Иванов и Христо Георгиев, бяха повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура. Членовете на престъпната група бяха задържани на 26 март 2015 г. при специализирана операция на ТСБОП – Пловдив, Пазарджик и Смолян под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на ръководителите на групата Рангел Карачанов и Владимир Иванов и на участниците Христо Георгиев и Антон Пирозов. Според събраните до момента доказателства групата е била създадена от Иванов и Карачанов през есента на 2014 г., още когато двамата работели като таксиметрови шофьори. Те набирали момичета, определяли тарифите им за сексуални услуги, делели с тях наполовина заработеното и им осигурявали клиенти.

Гърков, както и участниците в групата Георгиев и Пирозов, лично транспортирали жените по адреси или ползвали услугите на определени таксиметрови шофьори. Седем проституиращи жени, които са „работили“ с престъпната група, са дали свидетелски показания, в т.ч. пред съдия от Специализирания наказателен съд.

По същото дело на Карачанов е повдигнато обвинение за държане на високо наркотично вещество (амфетамин). Той е осъждан за изнасилване през 2001 г. на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода ефективно. До задържането си на 26 март 2016 г. пък Антон Пирозов е треньор по волейбол на деца. На 28 март 2016 г. Специализираният наказателен съд уважи искането на Специализираната прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четиримата участници в групата.

Още новини ТУК

TNS.bg