Тримата охранители Владислав Додов, Георги Янков и Татян Николов, които са обвинени за смъртта на 30-годишната Пенка Симова от Орландовци, имат трудови договори с охранителна фирма. Това стана ясно на днешното заседание на Софийски градски съд, който гледа мярката за неотклонение на гардовете. 

Както TrafficNews вече съобщи, че камери са записали как тримата пазачи на бившия месокомбинат "Родопа" вкарват вързаната Пенка в един цех, а след два часа изхвърлят пребитата до смърт жена на улицата. Според разследването Пенка е удряна по главата и цялото тяло с бухалки и ритници, докато издъхне. 

Версията на защитата е, че в деня на убийството Георги Янков е бил на работа на обекта и е подал сигнал във фирмата, че има проблем. В територията на бившето предприятие често влизали роми да крадат желязо. Понякога се стигало и до сбивания между тях кой кое парче да вземе. След сигнала на Янков на място пристигнала патрулна кола “Рейндж роувър” на фирмата. В автомобила били Николов и Додов.

 Според разказите на тримата обвиняеми Янков я изпратил жива Пенка Симова извън обекта. Защитата твърди, че жената може да е убита на мястото, където е намерено тялото и няма доказателства, че това е станало на територията на бившия месокомбинат.
 
 Тримата охранители сами отишли в СДВР и разказали за случилото се, после съдействали на полицията като завели униформените  на обекта, изтъкнаха също адвокатите на гардовете.  Според тях по една от бухалките имало ДНК от тримата, защото просто я били оглеждали. По свинските опашки имало следи само от Янков, станало ясно при разследването.
 
Направена проверка на клетките на мобилните им телефони е доказала, че и тримата са били в бившия завод по времето, когато е извършено престъплението
 
И тримата обвиняеми не живеят на адресите си по лична карта и нямат регистриция в София. Въпреки това са направени обиски в домовете им. В крайна сметка съдът реши Владислав Додов, Георги Янков и Татян Николов да останат за постоянно в ареста.  
Според магистратите има обосновано предположение, че тримата са участвали в престъплението.
 
Съдът прецени, че нма реален шанс обвиняемите да се укрият, защото не са правили такъв опит, имат постоянно работно място и са познати на колегите и началника си. Имало обаче риск тримата да извършат друго престъпление, предвид присъдата на Додов за пласиране на наркотици в чужбина, както и тежестта на извършеното престъпление.