30-годишната Пенка Симова от Орландовци, която беше намерена мъртва на 16 май, е била бита зверски в продължение на два часа с бухалки. Побоят е нанесен от тримата охранители на бившия месокомбинат "Родопа" Владислав Додов, Георги Янков и Татян Николов, които са вързали и вкарали насила жената в един от неработещите вече цехове. След това безжизненото й тяло е било изхвърлено на улицата. Това става ясно от записи на видеокамери в района на завода, с които полицията разполага. 

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняеми за зверското убийство тримата пазачи. Според обвинението те са удряли по главата и цялото тяло Пенка с ритници и бухалки, докато тя не е издъхнала.

Жената е със счупен череп и потрошени ръце от побоя, твърдят съдебните медици.

"Убийството е извършено по изключително брутален начин. Никое човешко същество не заслужава подобна участ", коментира шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.  

Той потвърди написаното от TrafficNews, че преди два месеца същите охранители отново са пребили Пенка и брат й, защото са ги заловили да крадат желязо от територията на бившия завод. За назидание те остригали косата на жената почти до голо. 

За ромката Пенка се знае, че е била наркоманка и се е прехранвала с кражба и ровене в кофите за смет. Тя оставя 9-годишно сираче, за което ще се грижи мъжа й, който живее в чужбина.

Единият от тримата убийци-  Владислав Додов, има криминално досие, бил е осъден в чужбина на 13 г. затвор за трафик на наркотици.

Той и другите двама побойници са задържани за 72 часа и малко по-късно днес съдът трябва да реши дали да ги остави за постоянно в ареста. Те могат да получат наказания в размер от 15 до 20 години  зад решетките до доживотен затвор без право на замяна.

Трима охранители обвинени за убийството на Пенка от ОрландовциЕдин от гардовете побойници е рецидивист с присъда в чужбина за наркотрафик