Наркодилърът Денис Мустафа Камел ал Газзи, който преди месеци наръга смъртоносно Илиян Илиев в София, е бил дрогиран по време на убийството. Това става ясно от показанията на негов приятел по делото, което съвсем скоро влиза в съда, съобщава „24 часа”.

Поводът за свирепата агресия на мъжа била заря, с която Илиян и приятелите му отбелязват щастливо събитие.

Само няколко часа по-рано те получават новина, която ги стопля в студения иначе 9 януари.

“На моя голям брат в живота му се роди син! Обичам те, Mitko Mitev”, пише Илиян в един от последните си постове в профила си във фейсбук. Затова бившият боксьор и компанията му излизат да празнуват пред блок в кв. “Люлин 3”.

Групичката се забавлява, пуска фойерверки в чест на раждането на момчето. Илиян получава и втори повод за радост - любимият му отбор “Ювентус” обръща резултата с “Рома” и от 1:3 побеждава с 4:3, а вратарят на торинския колос Войсчех Сченсни показва, че този път Вечният град няма да се надигне от пепелта (алюзия със споделения от Илиев коментар на Питър Дрюри за обрат на “Рома” срещу “Барселона - б.а.), и спасява дузпа, макар тимът му да е с човек по-малко.

“Хвана я”, придружена с емотикони на фойерверки, е и последната изобщо публикация на Илиев във фейбсук, написана в една от фен групите на клуба.

В този момент - около 23 часа, фойерверките в “Люлин” вече са заглъхнали. Сигнал срещу тях нямало. Дори от бабата, която в дните около Нова година се оплакала 7 пъти в полицията, че пиротехника стресира пекинеза ѝ.

Вместо това от съседния блок излязъл 23-годишният наркоман и осъждан дилър Денис Мустафа Камел ал Газзи. Бил с приятелката си. Тя започнала да пръска по лицата хората със спрей.

“Решихме, че момчето ще я успокои”, казва един от участниците в празненството. Той още не знаел, че няколко секунди по-рано Ал Газзи вече посегнал на друг.

Мъжът го чул да вика: “Ще ви убия, ще ви изколя!”, и затова му казал, че момчетата празнували раждането на дете, но купонът вече свършил.

Тогава намиращият се в изпитателен срок заради условната си присъда за разпространение на дрога мъж извадил нож. Свидетелят Станев обаче успял да се отдръпне и избягал.