Входната врата на къщата на убития Красимир Каменов – Къро е била разбита, като през нея вероятно е било минато с автомобил, съобщава „Cape Times”.  Местните са шокирани от  кървавото престъпление, тъй като кварталът „Константия” е един от най-сигурните в Кейптаун.

Съсед на Къро се оказа и общински съветник от града - Емил Лангенховен, който каза, че досега никога не е имало подобно престъпления в района.

„Познавам къщата, като минавам покрай нея. Тя винаги е била затворена, като има и много камери, което предизвикаше подозрение сред жителите. Има много високи стени, така че никой не знаеше какво се случва вътре. Двойката е описана като хора, които се пазят сами и живеят с децата си. Районът е известен със своята висока степен на сигурност. Имаме видимо и бдително квартално наблюдение, както и други частни мерки за безопасност и сигурност“, каза Лангенховен.

Според "24 часа" Къро е бил овързан с кабел, а съпругата му, детегледачката му и техният бодигард са били с белезници, става ясно от медийни публикации. Полицията е била извикана на местопрестъплението след като телата бяха открити вчера около 8,20 часа. Мотивът за множеството убийства все още не е ясен, разследващите работят и търсят улики.

Местната медия съобщава, че към момента няма заподозрени, като се очаква днес да бъдат съобщени повече подробности за престъплението.

Всичко за убийството на Къро и съпругата му:

Следовател за убийството на Къро: Възможно е отмъщение, при всички случаи е поръчково

Директорът на българското училище в Кейптаун: Трите деца на Къро са отличнициТе са на възраст 13, 11 и 8 години

Гешев за убийството на Къро: Връщаме се в мутренските години. Дали не е така?

Красимир Каменов – Къро е бил убит в ЮАРТой е бил атакуван в дома му Претория, загинала е и съпругата му