"Трите деца на семейството учат в българското училище дълги години. Отличници са, показват много добри резултати в учебния процес", заяви пред NOVA Антон Николов, директор на българското училище в Кейптаун.

„Криминалистите все още претърсват местопроизшествието в „Константия”, където бяха открити телата на четирима души в четвъртък сутринта. Около 08:20 часа бяха намерени телата на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години, с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход”, обясни полковник Андре Траут от полицията в Кейптаун Траут.

Освен Каменов, нападателите са застреляли жената, с която е живеел Къро, икономката и охранител. Децата по това време са били на училище, потвърди пред директора на българското училище там.

„Да, трите деца на семейството учат в българското училище дълги години. Отличници са, показват много добри резултати в учебния процес. Те са на възраст 13, 11 и 8 години. Чакаме информация от полицията, защото са обградили целия район. Познавам семейството”, каза Антон Николов.

„Мотивите за множеството убийства все още не са установени. Детективите работят усилено в търсене на улики. Отделът за тежки престъпления е започнал разследване на убийствата”, коментира още полк. Траут.