Неизвестни бандити са ударили офиса на „Алианц“ в Новия град в Несебър. Крадците явно били много добре подготвени професионалисти, тъй като успели да извършат удара в разгара на сезона и да се измъкнат незабелязано.

Те проникнали в банковия клон през съседен офис на фирма за недвижими имоти, разбили стената и директно атакували трезора. Обирът е извършен в петък, около 04:30 ч. сутринта, съобщава Флагман, позовавайки се на свои източници. От полицията все още няма официална информация по случая, не е ясно каква точно сума са задигнали крадците.

Вчера цял ден районът е бил блокиран от разследващи, разкриха работещи в близките търговски обекти. Точно заради това хората предполагат, че ударът е сериозен. Живеещи в района пък казаха, че преди 2 години банковият клон е обран по подобен начин.

Апашите в Несебър са отмъкнали над 100 000 лева от банка в Несебър, съобщава "Труд". Обирджиите влезли, възползвайки се от оставено отворено прозорче. После с чук разбили стената от итонг, която свързвала кантората за имоти с банката, и се промъкнали до един от сейфовете, който също разбили. От него отмъкнали крупната сума.

По данни на разследващите, банковите обирджии били двама. Те били с маски, видели полицаите при преглеждане на записите от камерите. Качулатите атакували банката около 05 часа сутринта. В жилищния блок, на партера на който се намират кантората и банковия клон, се чул силен трясък и шум. Обитателите му обаче не се обадили в полицията, защото не предположили, че на етажа под тях се извършва криминално деяние. Обирът лъснал едва когато банковите служители дошли на работа сутринта в петък.

Днес на вратата на банката е сложена бележка, която съобщава, че клонът е затворен заради неотложен ремонт и препраща клиентите към офис в Поморие.