Организирана банда направи голям удар навръх Коледа, като задигна банкомат, зареден с 250 000 лв., от банка в центъра на Дупница. Дръзкият обир стана в 4,49 часа на 25 декември.

По същото време е подаден сигнал до трите охранителни фирми в Дупница за разбити три охранявани от тях магазина в жк "Бистрица". Автомобилите на охранителните фирми се насочили към квартала, който е на три километра от мястото на обира на банкомата. И трите фирми установили, че на охраняваните от тях обекти само са счупени витрините, но кражба не е извършена. Единият от магазините е бижутерия, другите два са магазин за дрехи и за ВиК части.

През това време крадците срязали елзахранването на банкомата на ДСК, като преди това с банкоматна карта отворили вратата на фоайето, където е бил поставен банкоматът. Пред банката отвън чакал лек автомобил "Волво", стар модел. Влезлите във фоайето обирджии вързали банкомата със здраво въже за лекия автомобил и го издърпали пред банката. За секунди банкоматът е натоварен в колата и крадците изчезнали. От ОД на МВР - Кюстендил съобщиха, че в деня преди празниците устройството било заредено с 250 000 лв.

Видеокамери са заснели как три автомобила се изнасят покрай старата автогара в Дупница по посока София. Първо се движело скъпоструващо "Ауди", след него лъскав "Мерцедес", а след тях волвото с откраднатия банкомат. По неофицилани данни групата, извършила обира, е от Перник. Почеркът на крадците е еднакъв с този на открадналите банкомата в Гърмен преди около месец, за което вестник "Струма" писа. Той също беше изтръгнат от мястото му и задигнат, а ударът в Гърмен пак беше извършен призори. 

Още новини ТУК

TNS.bg