Съдът назначи нови експертизи и разпити по делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров. Той е подсъдим за шофиране в нетрезво състояние и вече има условна присъда от 1 година и 3 месеца и парична глоба на първа инстанция. Ако Апелативният съд потвърди решението Каменаров ще трябва да напусне поста си, тъй като по закон членовете на управата на националната телевизия не могат да бъдат хора, осъдени с "лишаване от свобода" за умишлени престъпления от общ характер.


На днешното заседание адвокатът на Каменаров Люднмил Рангелов настоя за разпити на медиците, взели проба за алкохол в столичната болница "Св. Анна" на 23 юни 2016 година. Според защитата изследването е направено в нарушение на изискванията. През ноември Софийски градски съд глоби с 1000 лева генералния директор на БНТ след поредното му неявяване в съдебна зала. Днес беше първото заседание, на което Каменаров присъства. Първоначално той не се явяваше– заради ангажименти около конкурса „Евровизия”, след това заради здравословни проблеми.


Такъв тип дела не предполагат задължителна адвокатска защита, а задължително е единствено присъствието на обвиняемия. Преди по-малко от два месеца съдебният състав реши, че многократното отлагане на делото граничи със злоупотреба с право. Тогава съдът наложи и максималната възможна глоба на Каменаров – 1000 лева, за неявяване без уважителна причина. Следващото заседание е насрочено за 18 февруари.