Спор за пари от далавера с нафта може да е в основата на конфликта между Емил Ембака и Николай Легионера, както са известни двамата в региона. Тази версия се проверява от полицията след упоритите слухове сред работниците, пише "Стандарт".Част от свидетелите на кървавия екшън на АМ "Струма" твърдят, че строителят е препречил пътя на колата на Ембака, след което тръгнал заплашително с палка към него. Изглеждало все едно двамата имат стара вражда, а изобщо не ставало дума за нарушение на пътя. На снимки от мястото на инцидента личи, че предното стъкло на сеата е потрошено. Очевидците, които са разпитани в полицията, дават противоречиви показания. 

Шефът на фирма "Агромах" Методи Бачев, който е братовчед на починалия, също обяви различни версии. Според него освен Ембака в колата е имало още един мъж и жена с дете. Това обаче не се потвърждава от разследващите. "Може да се тиражират всякакви слухове. Не изключвам наши работници след трагедията да са счупили въпросното стъкло на колата на убиеца. Фактите са, че нашият работник е мъртъв, а другият е беглец, на който му няма нищо", категоричен е Методи Бачев. Според запознати работникът и нападателят му са се познавали добре. Николай живее в София, но майка му е от Симитли, а баща му от близкото село Черниче.

От МВР твърдят, че Ембака е пребил до смърт работника, след което е избягал в неизвестна посока. Според свидетелски показания санданчанинът влязъл с черен "Сеат Ибиза" на строителния обект, без да спази ограничителните табели. Чивиев се опитал да го спре и го последвал със своя автомобил. След кратка гонка двете коли се засекли и се блъснали. Ембака изскочил от сеата и пребил Чивиев, оставяйки го да лежи на място в локва кръв. Служителят на фирма "Агромах", който е и братовчед на собственика, е издъхнал на път за болницата. 

По неофициална информация Ембака е отишъл пред болницата, за да провери дали пребитият работник е жив. След като научил, че е починал, опитал да се свърже с адвоката си, но не успял. После следите му се губят. Вчера излезе слух, че хора са го видели да тича бос през парка в Сандански. 

Полицията проверява камерите за видеоконтрол, за да установи дали това е вярно. Униформените направиха тараш на адреса му в село Лешница. Там били само жена му и дъщеря му, която е 5-6-годишна. При обиска не са открити оръжия или наркотици, както се твърдеше по-рано. Без резултат е и мащабното му издирване, осъществяващо се от всички полицейски дирекции в страната. Информациите за негов спътник на име Любомир, както и за жена с дете, също се оказаха спекулативни. "Само един извършител има на престъплението, което завърши със смъртта на мъж. Няма помагачи. Няма задържан към момента. Издирваме извършителя. Не е имало катастрофа между служебната кола на фирмата и автомобила на издирваното лице. Разпитани са свидетели, които по-късно са освободени", уточни шефът на ОД МВР - Благоевград Христо Разсолков.

Версията, че извършителят е бил с жена си и детето си идва от собственика на фирмата Методи Бачев и неговите работници. Бачев твърди, че получил телефонно обаждане секунди преди фаталната случка. Чивиев обяснил на шефа си, че мъж е нарушил забраната за преминаване по ремонтиращия се участък и го заплашва с нож. "Казах му да запази спокойствие, да не предприема нищо и да се обади на полицията. Тръгнах към мястото на инцидента. Звъннах му след 2-3 минути, но Чивиев не си вдигна телефона. Негови колеги ми казаха, че е ударен лошо и го возят към Сандански. Веднага обърнах и поех към града, но за съжаление не можах с нищо да помогна, мъжът бе издъхнал", разказа бизнесменът. Аутопсията установи, че причина за смъртта на работника е удар с камък в главата, няма травми по тялото. По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител, уточниха от прокуратурата.

Официално Емил Чачев-Ембака се занимава с животновъдство. Той отглежда над 100 крави в родното си село Лешница, което се намира на 3 километра от Сандански. Там има голяма къща, в която живее със съпругата си. Двамата имат болно дете, за което полагат изключително големи грижи и дори наскоро трябвало да го водят на консултации в чужбина. В миналото името му често присъства в криминалните хроники, известен е с буйния си и невъздържан нрав. В миналото Ембака е имал остри сблъсъци с местния кримигерой Атанас Петковски - Нашко. През 2008 г. пък бе сред заподозрените за убийството на Георги Вранчев - Врачно, с когото отдавна деляха територии. Подозренията обаче не се потвърдиха. Преди три години успя да излезе сух от дързък опит за кражба на 250 мастербокса конфискувани контрабандни цигари от полицейския склад в Сандански. Официално в досието си има само три леки присъди - условна за вещно укривателство, пробация за хулиганство и глоба за шофиране без книжка.

Адвокатът на Ембака - Росен Недин, е категоричен, че Емил Първанов ще се предаде до няколко дни. "Доколкото го познавам, му трябва време да се успокои и да си събере мислите, след това ще се предаде на органите на реда. Факт е, че е с доста буен и непокорен характер, не обича никой да му казва какво да прави. Във фаталния ден е бил предизвикан, тъй като работникът се е държал агресивно. Срещнали са се "два остри камъка", сподели Недин. Минути след кървавия инцидент Емил звъннал на дългогодишния си адвокат от Сандански. "Беше изплашен и шокиран. Има престъпление, но няма умисъл. Всичко е станало в момент на афект", смята защитникът на Ембака. Той разказа, че клиентът му се е прибирал със съпругата и детето си от пазар в Петрич. Багажникът на колата бил пълен с череши, зеленчуци и храна. За да спести време, решил да премине през затворения участък на Лот 4 от магистралата. Адвокатът също потвърди, че строителят е извадил палка и нападнал Ембака.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg