Дядо от Шумен хвърли пакет с 1500 лв. от терасата, защото повярвал, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници. Пенсионерът бил на път да се измъкне от мошениците, които му звъннали към 17,30 часа във вторник на домашния телефон и мъж се представил за сина му.

Шуменецът обаче имал само дъщеря и направо изригнал срещу лъжците, които искали да го оматаят по схемата "татко, в болница съм, имам нужда от пари за лечение". Малко по-късно същите хора го атакували с нов метод, като се представили за полицаи, пише Труд. Обяснили, че са засекли предишния разговор, настоявали да се престори, че вярва, а те ще дойдат пред дома му и ще заловят измамниците.

За целта обаче било необходимо той да хвърли през терасата парична сума. Уверили го, че колкото по-голяма е тя, толкова по-голяма тежест ще има като доказателство в съда. Пенсионерът повярвал и метнал парите. Вярвал, че помага на цивилни полицейски служители да задържат на място телефонен измамник.

После чакал пак да му се обадят, за да го повикат да даде показания в полицията. След като никой не го потърсил се обадил сам и разбрал, че е жертва на измама. През целия ден във вторник много шуменци са били подложени на телефонни атаки по домовете си и търсили съдействие от полицията, като питали какво да предприемат. От полицията отново призовават хората да не се поддават на подобни схеми и да запознаят близките и роднините си с най-разпространените методи на телефонните измамници.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg