Пореден прийом за измама във Фейсбук е намерил "находчив" пловдивски тийнейджър. Всъщност измамата се осъществява в офис на куриерска фирма, но всичко започва в социалната мрежа.

Младежът, който няма 18 години, се присъединил към група във Фейсбук с цел размяна и продажба на карти за игра. Там той разговарял с потребител, който продавал карти, и се уговорил да закупи такива на стойност 1200 лева. Двамата се разбрали картите да пътуват по куриерска фирма с опция "преглед". 

Нищо неподозиращият за измамата продавач на карти изпратил стоката. Стоката пристигнала, но по време на прегледа, младежът просто взел стоката и избягал. 

Извършителят е бил издирен и разкрит, а случаят е поет от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Непълнолетните все повече използват Фейсбук за извършване на различни по вид противообществени прояви или като начална точка за осъществяване на престъпление. През изминалите месеци не веднъж са отправяни заплахи от деца към деца, разбивани са профили, разпространявани са непристойни снимки и неприлични послания. Най-характерни примери са за източване на сметки чрез искане за изпращане на смс за дадена игра или приложение, най-често покер. 

Снимката е илюстративна!