Обвинения на синовете на кмета на Галиче Ценко Чоков няма да бъдат повдигани, стана ясно от прокуратурата във Враца, съобщи Нова телевизия. Мартин и Спас Чокови бяха задържани, разпитани и след това освободени. 

припомняме, синовете на кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков бяха били арестувани преди 3 дни. Около 4 ч след полунощ е станал пиянски бой в бар в Бяла Слатина. При инцидента синовете на скандалния кмет са пребили две момчета, едното от които е настанено в болница.

В полицията е бил получен сигнал, че 19-годишният Мартин и 21-годишният Спас Чокови са нанесли побой на присъстващи в заведението младежи от съседна компания. По непотвърдена информация единият от пребитите е Мариян, който е син на популярния в града Джава.

Полицията в Бяла Слатина е реагирала незабавно и е прибрала в ареста двамата синове на Ценко Чоков. По-късно обаче почти всички свидетели на инцидента дали писмени показания, че не е имало никакъв екшън, а пострадалото момче било паднало само от стола. За побоя са отрекли дори пострадалите младежи, което връзва ръцете на ченгетата за последващи действия.

И пред нас Мариян отрече да е бил бит. И вторият пострадал - общински съветник от АБВ, всъщност не бил пострадал, твърдят близките му. Още тогава се появи информация, че кметът на Галиче се е появил в болницата и е респектирал както медицинския персонал, така и настаненото там момче.

Още новини четете ТУК

tns.bg