Нелегални мигранти са задържани на територията на област Пазарджик днес. Те са били хванати в района между селата Калугерово и Динката. Става дума за общо 12 души, нелегално пребиваващи в страната, съобщиха за TNS.bg от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Служители на полицейското управление засекли нелегален таксиметров автомобил, превозващ групата.

Сред задържаните чужди граждани има четирима мъже, четири жени и четири деца. Никой от тях не говори английски. По първоначална информация всички те са кюрди от района на Северен Ирак. С тях работят служители от служба „Миграция”.

Предстои преместването им в дом за временно настаняване на чужденци, като по-всяка вероятност ще бъдат настанени в Елхово. За 24 часа е задържан и шофьорът, който е превозвал незаконните мигранти – 31-годишен мъж от София.

Това е поредният такъв случай в област Пазарджик през последните месеци. На 29 декември миналата година в същия район бе задържан камион с 119 нелегално пребиваващи в страната граждани. Сред тях имаше над 40 деца.

Още новини четете ТУК

TNS.bg