Апелативният съд в Пловдив назначи нова съдебномедицинска експертиза по делото срещу Христо Митов, който в края на 2021 г. уби своя познат Веселин Костов, като го хвърли от терасата на апартамента си в Казанлък.

Митов е осъден на 17 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, като присъдата е наложена от Окръжния съд в Стара Загора. Пред Пловдивските апелативни магистрати Михов твърди, че е невинен и иска делото да бъде върнато за ново разглеждане от първоинстанционния съд.

Обвинението срещу Христо Митов е за умишлено убийство, извършено без причина на 11 ноември 2021г. в Казанлък.  Двамата с Веселин Костов се познавали от лятото на 2021г. Купували си алкохол в малки количества от близкия до жилищната им сграда  магазин и си приказвали. На въпросната дата двамата отишли в апартамента на подсъдимия и пили ракия. След няколко часа Митов ударил госта си по главата и той паднал на пода, а подсъдимият продължил да го удря. След това го завлякъл до терасата и го преметнал през парапета на балкона от втория етаж.  Домакинът почистил добре апартамента си и изпрал всичко. След това слязъл долу и преместил тялото на Костов отстрани на блока. Трупът бил открит на следващата сутрин от мъж, който се прибирал от работа.

Пред Пловдивския апелативен съд Христо Митов настоява за отмяна на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане от първоинстанционния съд, за да се постанови оправдателна присъда. Разпитват се допълнително свидетели, а във вчерашното заседание беше назначена и новата съдебномедицинска експертиза, която да докаже как е починал Костов.

Следващото заседание е насрочено за 12 март.

След като преби госта си и го хвърли през терасата, Христо Митов иска да бъде оправданАпелативен съд - Пловдив назначи нова експертиза и ще събира още доказателства за убийството