Събиране на нови доказателства и изслушване на нова експертиза. Така ще продължи делото срещу Христо Митов, който беше признат за виновен от Окръжен съд – Стара Загора, за убийството на Веселин Костов в края на 2021 г. в Казанлък.

Христо Митов не е съгласен с присъдата си от 17 години и 6 месеца лишаване от свобода, които трябва да се изтърпят при първоначален „строг“ режим, и обжалва решението взето на първа инстанция пред Пловдивския апелативен съд. Във вчерашното заседание подсъдимият пожела да бъде признат за невинен и делото да се гледа отначало.  

Подсъдимият Христо Митов е признат за виновен  от съда в Стара Загора за това, че на 11 ноември 2021г. в Казанлък, без причина е убил умишлено неговия познат Веселин Костов.

Двамата се познавали от лятото на 2021г. Купували си алкохол в малки количества от близкия до жилищната им сграда  магазин и си приказвали. На въпросната дата двамата отишли в апартамента на подсъдимия и пили ракия. След няколко часа Митов ударил госта си по главата и той паднал на пода, а подсъдимият продължил да го удря. След това го завлякъл до терасата и го преметнал през парапета на балкона от втория етаж.  Домакинът почистил добре апартамента си и изпрал всичко. След това слязъл долу и преместил тялото на Костов отстрани на блока. Трупът бил открит на следващата сутрин от мъж, който се прибирал от работа.

Пред Пловдивския апелативен съд  Христо Митов поиска отмяна на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане от първоинстанционния съд, за да се постанови оправдателна присъда.

Следващото заседание е насрочено за 16 януари 2024 година.