Спасители от Слънчев Бряг са пребили полски туристи пред очите на десетки почиващи на плажа. Това съобщи един от пострадалите, 22-годишният Адриан. Мъжете започнали грубо да се саморазправя с двойка, която навлиза в морето на червен флаг, а няколко плажуващи са направили видеоклипове на инцидента, който се е случил в следобедните часове на понеделник.

„Въпреки вълните и забраната в морето имаше мъж и жена. Бяха някакво възрастно семейство, спасителите се насочиха към тях и започнаха да им свирят, да излизат. Хората вървяха към брега и излизаха. В този момент мъжете, на видеото ще ги видите с червени бански, влязоха във водата и започнаха физически да блъскат възрастните към брега и да им крещят. И да ги избутват физически, грубо навън.  Почувствахме се ужасно, всъщност всички на плажа виждаха това – млади мъже, които са призвани да спасяват, се държат по такъв груб начин.“ – разказва Адриан, цитиран от OFFNews.

Младежът, заедно с баща си Дариуш били близо до случката и се намесили. „Думите, които казах на спасителите бяха: Спокойно, защо така, дайте без скандали, това са възрастни хора.“

В този момент спокойното протичане на плажуването приключило.

Единият от спасителите блъсна мен, после татко. Татко падна на земята. Удариха ме втори път, паднах, удариха ме по главата, там, където съм опериран. Годеницата ми Марта се притече, видяха я, че говори нещо и е с нас, единият мъж я удари и нея.

Дойде и 13-годишния ми брат Себастиан, и него започнаха да удрят, счупиха му очилата. Не знам дали бих могъл да разпозная спасителите, но сигурно се знае кой е работил в четвъртък след 16.00 на този пост, а единият от мъжете имаше татуиран кръст на шията.“ – описва Адриан ситуацията от своята гледна точка.

След агресията "биячите" са напуснали морския пост, който охраняват, и избягали преди идването на полицията. Днес от бургаската полиция се извършват разпити на полските туристи и спасители от Слънчев бряг.

В момента случаят се изяснява.

Няма информация на този етап имат ли травми пострадалите полски граждани.