Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Тодор Арнаудов - Кенана, който преди половин година бе заловен с половин килограм хероин в Столипиново. Обвиняема по делото е и бившата му жена Мария. Заловената дрога е на стойност 60 000 лева. 

Кенана е син на 62-годишната Лили Строгова, която бе арестувана седмица преди него при спецакция на пловдивската Криминална полиция в момент на наркосделка. 

Според разследването Арнаудов се снабдявал с хероин от Турция, получавал разфасовки от по половин килограм. Той не съхранявал наркотика в дома си, а го оставял в жилището на бившата си съпруга Мария. Там се пазела и везната. При намиране на клиент, готов да купи хероин, Кенана уведомявал Мария да му достави на него или на клиента исканото количество.

На 23 октомври 2015 г. Мария  отишла в жилището на бившия си съпруг на ул. „Батак“. След това тръгнала към дома си, където непосредствено преди да влезе, е била спряна за проверка от полицейски служители. Последвало претърсване в жилището й на "Храбрец", били намерени наркотични вещества. Хероинът бил иззет от дамската й чанта, а парите били намерени в торба в гардероба. Намерени са  електронна везна и парична сума в размер на общо 14 340 лева.

Арнаудов е бил осъждан за същото престъпление на пет години лишаване от свобода, като наказанието изтърпял през юни 2011 г. По настоящото дело той е с взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Окръжен съд-Пловдив.  

При разпита в полицията Тодор е признал вината си и обяснил, че той е дал хероина на бившата си съпруга. Мария твърдяла, че е съхранявала наркотика, защото се страхувала от обвиняемия. 

Арнаудов е стар познайник на полицията, тъй като през 2006 година бе арестуван заедно с още трима мъже за разпространение на наркотици в УМБАЛ "Свети Георги". Бандата на Георги Йосифов - Айнур организирала канал за трафик на хероин от Турция до България. Кенана отговарял за пласмента на дрогата в Столипиново. При обиска след арестите са открити около 500 грама хероин.  Той е осъден на 9 години лишаване от свобода и 40 000 лева глоба. Излежал е присъдата си и от няколко години е на свобода. 

Според хора от квартала двамата с майка му Лили Строгова били в конкурентни канали.  Брат му бе кандидат за общински съветник. 

Строгова и турският гражданин Янко Ангелов бяха задържани пред хотел "Тракия" в района на Централна гара. При обиска у Янко бе открит пакет с половин килограм хероин. В последствие в хотелската му стая в София са намерени още два пакета с 1 килограм от дрогата.

TNS.bg