Синът на легендарния бивш полицай Георги Николов Мечката-Никола, е бил повикан на помощ по време на жестокото меле, разиграло се през дискотека „4ас Пик” в центъра на Бургас, съобщава „Флагман”. Тази сутрин пред входа на чалготеката се е разразил екшън, при който има пострадали, но един от тях – 23-годишният Костадин Георгиев, за малко не загуби живота си. Той е бил откаран с разпран корем и остра кръвозагуба в МБАЛ-Бургас. Чудо е, че е оживял, благодарение на бързата намеса на дежурния от Втора хирургия – д-р Бинев.Следите от кръв, обувки, лични вещи и разкъсани дрехи са заличени пред
входа на дискотеката, която се намира ж.к „Лазур” на метри от Морската градина.

Пострадалият вече е излязъл от упойка. Край него са приятелката му, роднини и колегите му от охранителна фирма „Аватари”, чийто служител е той.

„Спаси ме Никола-Малката Мечка, той ми е братовчед. Kръвта ми изтичаше, но помня, че той пръв се притече на помощ. Никола и двама наши колеги ме качиха в кола и осигуриха бързата намеса на хирурзите. Когато са ме вкарали в операционната зала, вече съм бил в безсъзнание. В това време моите колеги – може би общо петима души от дискотеката, са продължавали да въдворяват ред, тъй като пред дискотеката сбиването беше страшно”, разказва наръганият Костадин Георгиев. 

„Истината е, че вътре в заведението една компания от 7-8 души, много пияна, започна да се кара с друга компания от 10 души. С всички сили вътре в дискотеката ние гарантирахме да няма сбиване, но когато опитахме да ги изведем навън, положението стана неудържимо. Пияните от двете компании се сбиха. Нанасяха се такива удари, че накрая ние щяхме да бъдем виновни, ако бяхме допуснали жертва от тях. Намесихме се, за да ги разтървем, но си представете как да разтървем 15-16 души, като нямаме право да използваме оръжие”, обяснява той.

„Навън не си спомням ние колко бяхме. Този, който ме наръга с нож, мога да го разпозная, защото съм го виждал и друг път, не знам името му, но е роден 1989 – 1990 г. и е бургазлия”, каза Костадин.

Собственикът на „Аватари” е небезизвестният охранител Георги Янев, който понастоящем е и общински съветник от ПП „Лидер” в Бургас. До миналата година той е бил шеф в „Аркус”, свързвана с Димитър Желязков – Очите, но напуснал. Шест месеца след това Янев основа „Аватари”, но фирмата му е под непрекъснат натиск от страна на конкуренцията. Неотдавна изгоряха два служебни джипа на фирмата.

Никола е единственият син на Георги Николов-Мечката, сега е на 23 години, но до скоро нямаше нищо общо с охранителния бизнес. Георги Николов-Мечката бе спецполицай от ОДМВР до 1993г., когато бе уволнен след сбиване в дискотека "Златна ябълка" на Слънчев бряг. Тогава с още двама колеги от Сектора за борба с масовите безредици Мечката основа Първа частна милиция - най-мощната охранителна структура по морето. 

Мечката бе екзекутиран показно на 10-ти юни 1995 г., а на Първа частна милиция МВР отне лиценза и я разтури. От митичното богатство на Голямата Мечка няма и помен. От баща си Никола е наследил само един апартамент, но носи неговото добро сърце и борбен дух. Преди няколко месеца Никола започнал работа в "Аватари", за да се издържа.

За инцидента тази сутрин е задържан 26-годишният Христо Иванов от Бургас. Това съобщи говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева. Христо Иванов в момента се разпитва в 5 РПУ, на чиято територия се разигра екшънът пред дискотека "4ас Пик". Задържаният не е криминално проявен. Той е бил част от пияната компания, която се е саморазправяла с друга група лица в нетрезво състояние.

Ножът, който е държал Христо Иванов и с който е наръгал охранителя Костадин, не е бил единствен като оръжие в екшъна.

Вижте цялата история за снощното клане ТУК! 

TrafficNews.bg