Синът на шефа на НАП - Ивайло Найденов, който блъсна и уби пешеходка, а след това избяга, готов да признае вина. Това стана ясно по време на разпоредителното заседание в Окръжен съд.

Година и седем месеца след инцидента 22-годишният Найденов – младши се изправи за първи път пред съда.

20-годишният Ивайло бе зад волана на мерцедеса, прегазил възрастна жена в пловдивския квартал "Тракия". Младият мъж избягал след инцидента, който се случи в 21 часа на 28 август. Пострадалата 77-годишна пенсионерка почина от раните, след като бе откарана в болницата.

След тежката катастрофа Найденов разказал, че не е видял жената, докато паркира.

Жена е била в изключително тежко състояние, със счупвания по цялото тяло и счупване на базата на черепа.

 Близки на жената, премазана от Найденов младши: Търсим свидетели, искаме справедливост

Ход на процесът обаче не бе даден, а причината – липсващ роднина на починалата Люба Кръстева.

Петра Минчева отказала да получи призовката си, както и материалите по делото. Пред полицаите тя заявила, че дъщеря й се занимава с всички процедури по процеса. Отказът на жената спъна гледането на делото днес.

Въпреки, че ход не бе даден, Найденов бе готов да признае всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Освен това в съдебна зала стана ясно, че направените проби за наличието на алкохол и наркотици са били отрицателни.

По време на заседанието в залата бяха роднините на починалата Люба. Те, чрез своя представител адвокат Светлана Званчева, подадоха молба за конституирането им като частни обвинители.

През юни ще бъде направен втори опит за стартиране на процеса срещу Найденов. Ако бъде даден ход на делото, още на 15 юни младият мъж ще получи своята присъда.

В момента Найденов младши е на свобода. Спрямо него е взета мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 10 хиляди лева.

Близки на Найденов младши: Блъснал е жената, докато паркира на заден пред входа си