Близките на жената, блъсната и убита от сина на шефа на НАП-Пловдив – Ивайло Найденов, търсят свидетели на тежкия инцидент. Припомняме, че 20-годишният Ивайло е бил зад волана на мерцедеса, прегазил възрастна жена в пловдивския квартал "Тракия". Младият мъж е избягал след инцидента, който се е случил в 21 часа на 28 август.

Пострадалата 77-годишна пенсионерка е починала от раните, след като е била откарана в болницата.

С наш репортер се свърза внукът на Люба Кръстева. Той разказа, че в момента семейството са започнали кампания по издирването на очевидци, тъй като до момента само двама такива са били разпитвани. За целта пловдивчаните са разлепили брошури с апел за съдействие в района около лобното място на възрастната жена.

„С нас се свързаха полицаи от Криминална полиция в деня на инцидента. Съобщиха ни, че баба ми е в болница в тежко състояние, както и че водачът е избягал. В болницата пък получавахме оскъдна информация, а едва след като баба почина, се обадиха. Получихме и епикриза. През това време се консултирахме и с адвокат”, заяви Николай, внук на пострадалата.

В документите били вписани травмите на жената, механизма на получаване, както и състоянието в което е била приета в болницата. Жена е била в изключително тежко състояние, със счупвания по цялото тяло и счупване на базата на черепа. 

„Лекарите ни уведомиха, че баба ми не само е била блъсната, но и колата е минала през нея. Тазът й е бил смазан. В момента тече процедура по втора експертиза, от която ще стане ясно дали Найденов и втори път е минал през нея”, заяви още Ники.

От думите му, а и от представената до медията ни експертиза, може да се отхвърли тиражираната от Найденов версия, че е блъснал жената, докато паркира.  

„Не е било лично, нито нарочно. Ако бях аз щях да легна на земята до нея. Не знам и не мига да си обясня защо е избягал. Има и нещо странно – след инцидента не са му направили кръвни тестове за наличието на алкохол и наркотици. Попитах инспекторите от Криминална полиция „защо”, но получих само „Никой не ни е казал да направим”. Направени са му само полеви тестове, след като е открит, но близките на убитата жена са категорични, че е трябвало да го пратят и на кръвна проба. 

Николай е категоричен, че Найденов младши е като всеки друг водач.

„Без значение кой е – дали син на шефа на НАП или обикновено момче. Трябва да има справедливост. От сега нататък започват съдебна сага. Надяваме се на справедливост. Надяваме се да получи наказание, справедливо и в рамките на закона”, завърши Николай.

Днес близките си взеха последно сбогом с Люба Кръстева. Надеждата им е някой да откликне на апела им и за справедливо наказание.

В момента Найденов младши е на свобода. Спрямо него е взета мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 10 хиляди лева.

С постановления на Окръжна прокуратура на Найденов младши е наложена забрана да напуска пределите на България и е отнето свидетелството му за управление на моторно превозно средство до приключване на наказателното производство.

Оказва се обаче, че зад гърба си , синът на данъчния шеф има  18 нарушения по Закона за движение по пътищата.Той става правоспособен водач през 2017 година, когато е на 18. 

18 нарушения за 2 години - черното пътно досие на шефския син Найденов, убил жена в ПловдивМладежът е лежал в ареста за псувни към полицаи

Близки на Найденов младши: Блъснал е жената, докато паркира на заден пред входа сиПочиналата не е пресичала на пешеходна пътека