Полицаи от Радомир арестуваха 34-годишен мъж, докато се опитвал да открадне винетка от предното стъкло на лек автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал около 0.30 часа на ул. „Св. Св. „Кирил и Методий” в града.

Полицаите действали по сигнал за съмнителен мъж, който обикаля около леки автомобили, паркирани пред жилищен блок. Пристигайки на място, униформените установили, че мъжът се опитва да демонтира предно стъкло на лек автомобил "Нива", за да открадне винетката.

Виждайки полицаите, крадецът се качил в кола и потеглил с бясна скорост. Последвало преследване и малко по-късно на улиците „Струма” и „Знеполе” шофьорът е задържан.

При проверка на колата му "Опел Зафира" са открити множество инструменти и вещи от автомобили.

34-годишният радомирец е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е криминално проявен, познат с кражби и шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Районна прокуратура - Перник.

От МВР отчитат бум на кражбите на винетки от януари, след като цената на годишния винетен стикер бе повишена от 67 на 97 лева.

Днес пък депутатите отхвърлиха въвеждането на 6-месечни винетки. Предложението бе на депутатите от Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов.

"Спазваме европейската директива, независимо, че е препоръчителна и смятаме, че търсенето на 6-месечна винетка няма да е достатъчно. По тази причина и на основата на този анализ, са въведени седмичните и месечните винетни стикери", обясни по време на дебата в парламента председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров.

Още новини ТУК

TNS.bg