Полицията в Бургас арестува музикант от симфоничния оркестър в града, след като същият безчинствал и опитал да отвлече две деца. Според информация на Областната дирекция на МВР в Бургас музикантът започнал да нарушава обществения ред по време на първомайския концертна БСП в града. Тогава той започнал да скача неудържимо, след което паднал на земята като мъртъв. Полицаите на два пъти го изкарвали принудително от публиката на концерта.

Няколко часа след това мъжът опитал да отвлече две деца - на 3 и 8 години, съобщи "24 часа". Деца си играели на улица "Александровска", до "Компаса", известен още като "пъпа на Бургас". Тогава музикантът се приближил, хванал ги за ръцете и ги задърпал надолу по улицата.

Всичко това станало пред очите на родителите на децата, които били на 3-4 метра от тях. Майката започнала да вика, а бащата тръгнал след мъжа. Той настигнал музиканта и му казал да пусне децата, но той отказал. Бащата ударил мъжа, издърпал децата и отвел музиканта в близкото полицейско управление.

В полицията бащата подал жалба срещу мъжа.

Към момента музикантът е принудително въдворен в Центъра за психично здраве в областния град.

По информация на прокуратурата мъжът има условна присъда за шофиране след употребата на марихуана. Той е осъден условно на 3 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 250 лева.