Момчето и момичето, пострадали при катастрофата между кола и мотор снощи в Пловдив, са с контузии. Инцидентът стана към 23 часа на кръстовище между булевард “Цар Борис ІІІ Обединител” и улица “Света Петка”.

Още снимки от инцидента можете да видите ТУК

Лек автомобил сеат, управляван от 48-годишен мъж от Рогош, отнел предимството и блъснал мотоциклет ямаха. В болница са транспортирани неправоспособният 30-годишен моторист от село Калековец и негова спътница. След прегледи двамата са освободени за домашно лечение.

Няма данни за употреба на алкохол. Катастрофата е отработена по административен ред.

В автомобила пътувало семейство с дете. Той се движил в посока Тунела, когато изведнъж шофьорът предприел обратен завой точно преди пресечката с ул. "Света Петка". Там оградата между платната е прекъсната. В същото време по булеварда се движел мотор с момче и момиче на него. Колата отнела предимство и моторът се забил в нея. При сблъсъка младежите излетели и паднали на асфалта.

Снощи на място пристигнаха и приятели на неправоспособния моторист. Те се скараха с шофьора на автомобила, като го нападнаха с обвинения, че заради рискованата маневра е можел да убие момчето и момичето. Водачът призна , че е виновен, и заяви, че много съжалява.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg