Ревнив съпруг е пребил с бейзболна бухалка 71-годишния университетски преподавател Стефан Нейков, съобщиха от Окръжна прокуратура. Това е станало заради сексуално изнудване от страна на доцента. Той имал връзка с 32-годишна жена, която била студентка във ВУЗ-а. Тя се записала да учи още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование. 

Нейков обещал да й помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението доцентът е поискал и пари, за да помогне. 

До къде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава. 

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. С помощта на жена си, той най-вероятно е решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го смлял от бой. След това го натоварили на колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген". 

Защо са върнали бездиханното тяло на възрастния мъж в града на този етап не става ясно. Със сигурност обаче никой от тях не е потърсил помощ от близката болница. Извадили тялото от колата, хвърлили го на тротоара и избягали. 

Двамата са задържани днес сутринта, като след разпита жената е освободена. 42-годишният й съпруг е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата. Срещу него е повдигнато работно обвинение по чл 115 от НК за причиняване на смърт. Наказанието е от 10 до 20 години.