76- годишна жена бе измамена от мъж, който се представил за полицай. Това разказва потърпевшата пред репортер на TrafficNews.bg.

Гюрга била пред блока, в който живее в квартал Кършияка, когато мъж влязъл във входа. Заедно те изчакали асансьора и се качили в него. Тя най-любезно го попитала за кой етаж е, а той отвърнал, че е за последния. Тя обаче трябвало да слезе на по-долен етаж. След като тя слязла, мъжът погледнал табелата на вратата и попитал жената дали това е тя.

„Казах му, че съм аз и той ми каза, че точно мен търси. Представи се за полицай от централно районно и представи карта, която не мога да кажа дали е автентична. Помоли да влезне в къщи, защото разследва случай на откраднат пръстен и портмоне и аз съм била свидетел. Да, но аз не съм. Отказах му, но той настоя. Тъй като съм възрастна му казах да изчака да извикам някой от съседите, защото аз не мога да разбера за какво става въпрос и  да обясни на някой друг. През това време обаче аз отключих вратата. Тръгнах да се качвам по стълбите и през това време той е отворил вратата и е взел портмонето ми с 20 лева вътре и още 10 лева, които бях приготвила за таксата във входа. Върнах се и какво да вида вратата отворена и парите ги няма. Развиках се след него, но той вече бягаше по стълбите надолу” , оплака се пред нашия репортер потърпевшата.

След наглата кражба Гюрга вика полиция. Те от своя стана коментирани, че в момента има бум на измамите.  Крадците се представяли за лекари и полицаи и така обирали възрастни хора.

В момента случая се разследва от полицията, а възрастната дама е уплашена, че мнимия полицай може да се върне.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg