Мистерията коя е Красимира Лалева и защо уби бившето си гадже Божан Иванов е на път да започне да се разплита. Делото влиза в Пловдивския окръжен съд, а първата дата е 12 януари 2023 година.

36-годишната жена е обвинена, че в нощта на 21 октомври 2021 година, уби 28-годишния Божан в апартамента си. По данни на разследването убийството е извършено с особена жестокост. За него стана ясно, след като Лалева се изповяда в църква в Пловдив. Свещеникът, чул злокобната изповед, се обажда в полицията. 

Красимира и Божан имали любовни отношения, но се разделили. За различни периоди от време младият мъж живеел при приятелката си, а за месеци тя също се е настанила у тях. По-късно обаче настъпил раздор между двамата. Красимира е живяла за кратко и в манастир. Когато се прибрала, подновила срещите си с Божан.

На 20 октомври 2021 г. двамата се видели в дома на Красимира. Божан казал, че не се чувства добре, но тя не му повярвала. Смятала, че отивал да се среща с друга жена. Божан се прибрал в дома си, но Красимира продължила да го търси по телефона. На следващия ден, той отново отишъл да говори с Красимира. Тя поискала да излязат навън. Божан отказал, защото не се чувствал добре и Красимира отново не му повярвала.

Така се стигнало и до убийството. Красимира взела метална гира от терасата и с нея няколко пъти нанесла удари по главата на Божан. Мъжът e починал от получената тежка черепно-мозъчна травма според заключението на съдебномедицинската експертиза. Жената се опитала да заличи следите от престъплението запалвайки тялото, но след като съседи започнали да звънят на вратата на жилището, се отказала. По-късно разказала за случилото се по време на изповед пред свещеник, който подал сигнал в полицията.

Веднага след това Красимира е арестувана и заедно с униформените отишли в апартамента, където е тялото на мъжа. 28-годишният Божан Иванов е открит в банята мъртъв. По думите ѝ го е ударила с гира по главата, ала по мъжа са открити и обгаряния. Криминалисти считат, че е опитала да прикрие следите си, като запали тялото и опожари апартамента. Съседи казали, че е имало лек дим, но до пожар не се е стигало. 

Убийцата Красимира се изповядала пред свещеник, той подал сигнал в полициятаУбият в Пловдив Божан бил добро и кротко момче, негови познати не могат да си обяснят трагедията

"Влизаше, излизаше, никой не поздравяваше и нищо не говореше. Познаваме я от дете и все пак не знаем нищо за нея. Преди около три години баща и почина и от тогава живее сама. Не работеше. Обясняваше, че все я лъжат, все не и плащат, все на нея не и върви. Нищо повече не знаем”, сподели един от възрастните съседите на момичето.

Обвинената в убийството Лалева твърди, че е била малтретирана сексуално и физически от Божан и затова в продължение на 2 години се крила в манастир. Близки на Божан обаче са категорични, че той е изключително добър човек и "прави на мравката път". 

Близки и познати на убития твърдят, че над Красимира е имало полицейски чадър и това е довело до „забавянето” на информация за престъплението до медиите и прикриването на обвиняемата. Мотивът за престъплението също остана неясен. Броени дни след жестокото убийство, майката на Божан разговаря с репортери на TrafficNews и определи Красимира като „изрод”.

Убийцата няма профили в социалните мрежи и никой от приятелите на Божан не я е виждал на живо докато са имало връзка, което забули още повече мистерията, около това коя всъщност е Красимира Лалева.

Майката на убития Божан: Изрод, друго за нея не мога да кажа!Съседите на убийцата разказаха, че е имала проблем с парите и не можела да си плаща сметките