40-годишният Минко Минков, който 2021 година причина зрелищна катастрофа с джип „Порше Кайен” в Кючука, се договори с прокуратурата за условна присъда. Параметрите на споразумението са 6 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок и отнемане на шофьорската книжка за срок от 10 месеца. То трябва да бъде одобрено в 7-дневен срок от друг състав на Районен съд – Пловдив, различен от този, който гледа делото.

Другият обвиняем шофьор от катастрофата Диян Христов /21г./ отказа да признае вината си и процесът срещу него ще протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

Катастрофата стана на 14 ноември 2021 година в Кючука. По данни на TrafficNews джипът  е бил  собственост на пловдивската компания "Корект Инвест", но го карал Минко Минков. Той празнувал имения си ден с приятели вечерта преди инцидента, а купонът продължил до сутринта. След това тръгнал с две от гостенките си да се прибира. Скоростта, с която шофирал по ул. „Ст.Стамболов“ била доста над позволената, като на кръстовището с ул. „Славееви гори“ шофьорът на поршето настигнал движещ се пред него „Нисан“. Японският автомобил бил управляван от 18 годишен шофьор. След това поршето предприело изпреварване и когато почти се изравнило с нисана, заради препречване на пътя на поршето последвал удар между двете коли. Това се случило при маневра "ляв завой" на шофьора на нисана.

Меле в Кючука: Порше се вряза в дърво и стълб, водачът е избягал, а трима са пострадалиС него е имало две жени, които са задържани от свидетели на инцидента

Вследствие на удара джипът на Минков напуснал пътното платно и се блъснал в дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк. След произшествието водачът на лекия автомобил „Нисан“ е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Минко обаче избягал от мястото на катастрофата, а двете дами, които били с него, останали там. По-късно  виновният шофьор се е явил в 5 РУ – Пловдив, придружен от баща си. Тестът му за кокаин е отчел положителен резултат, като по-късно кръвната проба потвърдила резултата.

Ако Районен съд-Пловдив одобри постигнатото споразумение то ще е окончателно и не може да бъде протестирано и обжалвано. Към момента Минков е с мярка за неотклонение "подписка", която след влизане н априсъдата в сила ще бъде отменена.

Минко с поршето в Кючука празнувал до сутринта имен денЧасове след мелето 37-годишния мъж се предаде в полицията с баща си

Втори обвиняем по делото за мелето в Кючука, причинено от Минко с ПоршетоЛипсващ адвокат спъна старта на заседанието днес