В 15.20 часа на прелез в междугарието Дойренци – Левски, преди жп спирка Летница, микробус преминава през прелеза при редовно задействана автоматична прелезна сигнализация - светлинна и звукова, указваща преминаването на влак. Автомобилът се удря в края на преминаващия в момента оттам пътнически влак 24272, пътуващ по направление Троян – Левски, съобщиха от пресцентъра на "Национална компания "Железопътна инфраструктура".

При инцидента няма пострадали. Екипи на разследващите органи са на мястото на инцидента. 

Ръководството на „Национална компания „Железопътна инфраструктура” призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата.

Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg