Полицаите са открили ясни следи от подхлъзване на стръмния терен, където 21-годишният Мехмед Али бе открит мъртъв, след като четири дни планински спасители, полиция, пожарникари и стотици хора го издирваха.

Предположенията на разследващите са, че той е починал още в събота, в деня, в който се отклонил от родителите си над Белмекен, за да берат боровинки.

Следи от насилие не са открити по време на съдебномедицинската експертиза. Хората от Света Петка твърдят, че най-вероятно мечка е подгонила младежа, защото на мястото ясно личали огромните стъпки на Мехмед, който тичал, за да избяга от животното, каквито имало много в местността Балабаница.

"Мехмед е бягал с големи крачки в посока, обратна на тази, където са брали боровинки. Това е причината и да не го открием толкова дълго време. В района на река Яденица, където мястото е стръмно и нанадолно, се е спънал и е паднал с голяма сила напред. Ударил се е в дърво и си е счупил врата. Явно непосредствено преди това се е опитал да се хване за клонка, която се е отчупила, защото я открихме в ръката му. Беше паднал по очи", разказа пред "24 часа" кметът на Света Петка Али Тебер.

Стотици роднини, приятели и съселяни изпратиха вчера на гробището на велинградското село 21-годишния Мехмед Али в последния му земен път.

"Всичко е от беднотия. Затова ходим по гората да събираме плодове. Иначе не можем да преживеем. Отиде си едно скромно, кротко дете. Учеше се, работеше, помагаше на родителите си. Майка му и баща му са съсипани от мъка. Остана им само братчето му, което е на 16 г. Как ще преживеят тази трагедия, само те си знаят. Цялото село е потресено от смъртта на Мехмед Али", нареждаха вчера опечалените близки на семейството му.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg