От полицията са категорични, че 61-годишният Марин Ангелов, който бе намерен мъртъв сутринта в Поморие се е самоубил. Мъжът е съпруг на общинската съветничка Стефка Ангелова. Все още не е ясна причината Ангелов да си тегли куршума. Според поморийци бил порядъчен човек, тих и скромен и досега не се е оплаквал, че има проблеми. Никога не е въртял какъвто й да е бизнес, нито имал кредите към банки, пише "24 часа". Бил дългогодишен управител на почивната станция до военния санаториум. Миналата година починала сестра му, която боледувала от злокачествено заболяване.

Семейството има двама големи сина, които също не създавали проблеми.

Близките му са изпаднали в голям шок, тъй като по нищо Марин Ангелов не подсказвал, че може да се гръмне, нито имал признаци на депресия. Освен самоубийство разследващите не изключват и версията мъжът да се е гръмнал неволно, докато почиствал пушката, с която ходел на лов. Според криминалисти изстрелът е дошъл от упор. Оръжието е законно притежавано, казаха от ОД на МВР-Бургас.

Стефка Ангелова е трети мандат общинска съветничка от БСП и работи като детска учителка. Тя е председател на комисията по образование и вероизповедание в морската община. Нейни колеги в местния парламент също са потресени от случилото се, тъй като никога досега не се е оплаквала от семейни проблеми. Ангелова се ползва с голям авторитет сред съпартийците си, които на миналите избори я бяха номинирали за кандидат-кмет на Поморие, но тя си направи отвод.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg