60-годишен мъж от Кюстендил е арестуван за хулиганска проява пред училище миналата седмица. Той е нападнал две учителки, придружаващи деца. Инцидентът е станал около 16,30 ч. в петък пред 5-о Основно училище "Христо Ботев" и Спортното училище в квартал "Могилата" в Кюстендил. 

По това време ученици от двете училища изчаквали училищните автобуси, за да се приберат по домовете си в селата от община Кюстендил. Подразнен от децата наблизо до дома му, той отправил закани към тях. 

Учителката по география от Спортното училище, която в петък била дежурна по изпращането на учениците до училищния автобус, го призовала да не се занимава с децата. След това мъжът я ударил два пъти в лицето, при което е счупил очилата й. Учителката е в стрес и е в болнични за 1 седмица.

Агресивният мъж продължил да търси саморазправа с децата, при което друга учителка, дежурна от основното училище, го спряла, пръскайки го със спрей за самозащита.

По информация на Дарик той имал лошо отношение към децата от ромски произход. В този момент обаче не е имало деца от ромски произход, защото те се извозват по друго време. 

60-годишният мъж живее в кооперация срещу двете училища, които са в една сграда. Той е  бил предупреждаван от полицията преди около 2 години, когато пък влязъл в двора на учебните заведения с газов пистолет.

По неофициална информация той може да се окаже със здравословни проблеми.

TrafficNews.bg