Опит за убийство на младеж е извършен вчера в парк във Враца, съобщава BulNews.bg. Екшънът се разиграл около 12 часа вечерта в събота, пред много свидетели. 21-годишният Дейвид Димитров от село Нефела бил с компания в парк „Дъбника“. Младежите седели на паркинга, когато към тях се приближил непознат мъж. Той им поискал огънче, при което Дейвид отговорил, че нямат.
Непознатият обаче изглежда се засегнал и започнал да се заяжда с младежите. След като си разменили няколко остри реплики, той си тръгнал, като се качил в паркирана наблизо кола. 

5 минути по-късно мъжът, който по думите на семейството на пострадалия младеж се казва Боби, се върнал. Агресивният тип извадил пистолет, който насочил право към Дейвид и заявил „Сега ще раздам малко правосъдие“. Той обаче успял да го отблъсне, при което нападателят хукнал да бяга. Дейвид тръгнал да го гони, но се спънал и паднал. Тогава Боби се обърнал и стрелял от малко разстояние три пъти към младежа – веднъж в главата и два пъти в гърдите. 

За щастие пистолетът се оказал газов. Момчето се разминало само с повърхностни рани, които не са животозастрашаващи. 
Веднага след случката е подаден сигнал в полицията, като извършителят е задържан още същата нощ.

Преди 2 месеца Дейвид се прибрал в Нефела от гурбет в Австрия с майка си. Веднага след като завършил училище и навършил пълнолетие младежът отишъл с родителите си да работи в чужбина. Младият мъж трябвало да се върне още в петък, но заради повреда в колата се наложило да остане още няколко дни в родината си. 

Хората в селото коментират, че случилото се с Дейвид е малшанс, защото ако колата му не се била повредила никога нямало да изживее този ужас. Младежът е кротък и много работлив, с добро семейство.

Родителите  на Дейвид са категорични, че ще съдят нападателя, за да си получи заслуженото и да не си помисля да напада повече когото и да е. 

Снимки: Bulnews.bg