29-годишен мъж сложи край на живота си, след като скочи от 7-я етаж на блока в който живее. Инцидентът е станал в неделя- на втория ден на Коледа в Кючук париж. Призори, докато майка му още спяла, Огнян Михайлов отворил прозореца на спалнята и прескочил перваза. Жената се събудила от шума и след минута видяла тялото на сина си на тревата зад блока. 

Когато линейката пристигнала Огнян бил жив, дори разговарял, твърдят съседи. След полета от огромната височина обаче, мъжът бил с много тежки травми на главата и тялото. Той е транспортиран в УМБАЛ "Свети Георги" , но няколко часа по-късно починал. Самоубиецът е имал психично заболяване. Това е второто самоубийство в града по време на коледните празници, след като мъж се обеси в "Изгрев" . 

По празниците броят на самоубийствата рязко се увеличава, коментират лекари. 40% от тях са по семейни причини. Празниците са повод за равносметка и теглейки тази житейска черта, много хора си дават сметка, че животът им не се променя към по-добро.  Усещат в себе си празнота и невъзможност тя да бъде запълнена с положителни емоции.  Наблюдава се  постоянно увеличаване както на опитите, така и на успешните самоубийства. В западните страни това съотношението е едно към 5 - до 10, у нас - до 3-4. За миналата година са регистрирани  2869 опита за самоубийство, успешни са 775.

TNS.bg