Бързо производство е образувано срещу 28-годишен шофьор, опитал да подкупи служители на МВР. След 23.30 ч. в неделя, при работа по безопасност на движението в село Леново, асеновградски полицаи спрели лек автомобил, управляван от 28-годишен криминално проявен и осъждан мъж.

Той обаче решил да осуети проверката и подхвърлил в патрулната кола сумата от 85 лева. Веднага униформените информирали за случилото се в дежурната част на районното управление, а пристигнал оперативен екип иззел банкнотите. С полицейска заповед извършителят е задържан за едно денонощие.

Още един млад познайник на пловдивската полиция е задържан след поредно посегателство. В неделя в Шесто районно постъпило оплакване за взломен лек автомобил на улица в квартал „Изгрев“, от който били задигнати музикално устройство и рибарски принадлежности. По случая е образувано досъдебно производство и предприето активно разследване. След няколко часа усилена работа на криминалистите , последвал арест на извършителя.  Той е на 21 години, с регистрации в полицията и осъждан.

Снимка: Архив