Рецидивистът Ерджан Бюнеминов, на 31 г., преби до смърт 51-годишната си приятелка Гюлшен в нощта срещу събота.

Пияният мъж, който е с 50-ина кг по-тежък от жертвата, влачил жената по асфалта в тихия шуменски квартал около Томбул джамия. Най-вероятно я е ритал и налагал с юмруци, фатална се е оказала тежка гръдна травма, нанесена с твърд предмет. По цялото тяло и лицето на жената имало синини и кръвонасядания, ребрата ѝ били строшени. Гюлшен била закарана с линейка до Бърза помощ, където починала в шокова зала, пише в обзора си "24 часа".

Вчера никой около старата къща на ул. “Раковски” 44, където двойката се била настанила преди 4 месеца, не бе чул нищо. Разбрали за станалото, когато видели, че районът е отцепен с полицейска лента, а криминалистите разпитвали съседите.

Около 2 ч през нощта Ерджан пресрещнал приятелката си на улицата на около 200 м преди къщата и започнал да ѝ крещи: “Къде ходи до това време, защо сега се прибираш”, разказа съсед на двойката. Мъжът започнал да я рита и да я тътри по пътя. Не е ясно кой е подал сигнал, но 5 мин след 2 ч на тел. 112 е съобщено за битов скандал и на място са пратени линейка и полицейска патрулка. Жената била намерена в безпомощно състояние пред дома, а мъжът е задържан.

Според съседи преди 2 месеца при подобен скандал той счупил крака ѝ и тя ходела с гипс.

Връзката между двамата била от година, преди това живеели в дома на нейната майка, но през май тя ги прогонила, защото ѝ омръзнало пиянството и на двамата.

Тогава братът на Гюлшен - Гюрсел, който живеел в старата къща под наем, ги приютил. 

Според съседи Ерджан се занимавал с ремонт на компютри, работел и като строител. Като се напиел обаче, ставал агресивен, карал се с всички.

Онази вечер още в 21 ч бил пиян. По обяд в събота полицаите го отведоха в болницата, за да му вземат кръвна проба за алкохол.

Задържаният е разведен, имал 2 деца. Лежал е в затвора за катастрофа, кражби, изнасилване и блудство. Не е ясно защо след толкова побоища жената продължавала да съжителства с насилника. Според съседи преди време двамата взели кредит уж за ремонт на къщата, но парите изяли и изпили.

Снимка: Труд

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg