37-годишен мъж изпразнил дебитната карта на пловдивчанин, застава пред съда.  Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Иван Николов от Стрелча.

От 8 ноември 2013 г. до 26 февруари 2015 г. е използвал данни от платежен инструмент – дебитна банкова карта, без съгласието на титуляра, за да превежда различни суми по разходи за плащане на електричество, мобилен телефон, доставки и др., всички транзакции на обща стойност 1032 лева. 

 Иван Николов и притежателят на дебитната карта работели на едно и също място от 2013 г. Когато ходели на работа, държали вещите си в шкафове, които не се заключвали. През февруари 2015 г. пострадалият решил да изтегли всичките си пари от дебитната карта. Когато отишъл в банката, установил, че сумата е по-малко от внесената. Направената справка показала, че от картата са били извършени различни плащания по сметки на колегата му  Иван Николов и на майка му. Установено било, че обвиняемият е копирал данните от банковата карта на пострадалия на личния си компютър и така извършвал разплащанията.  Николов е признал вината си, изразил е съжаление за стореното и е възстановил сумата на пострадалия. 

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Николов е обвинен, е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото. 

 tns.bg