Варненец на 38-години е задържан за срок от 72 часа, защото опитал да убие жената, с която живее на семейни начала. Деянието му е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщават от Окръжна прокуратура - Варна.

На 16 септември 2016 година около 16,30 часа е получен сигнал за жена, която била намушкана с множество удари с нож в областта на корема и гърдите. Инцидентът станал в близост до училище „Ангел Кънчев“, където учело детето на извършителя и пострадалата 31-годишна жена.

Тя отишла да прибере детето си от училище. Там била причакана от мъжа, с когото живеели на семейни начало и имали спорове относно упражняването на родителските права върху детето, родено от съжителството им. Пристигналият на място полицейски екип задържал 38-годишния мъж, който бил открит в автомобила си.

Жената е отведена в болницата, където е оперирана. Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо извършителя на опита за убийство.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg