Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 50-годишният Христо Попантонов от село Брани поле, област Пловдив. Той е обвинен в това, че се е опитал да убие своя племенник.

На 21 май 2015 г. в село Брани поле имало събор. Попантонов отишъл там със своя племенник Атанас  и други техни роднини. Поръчали си алкохол и мезета. Между тях възникнал стар спор за земи и пари и се стигнало до скандал. Техни близки се обадили на телефон 112. Обвиняемият Попантонов и неговият племенник били отведени в Първо РУ на МВР-Пловдив, където им съставили предупредителни протоколи.

Двамата отново се върнали в село Брани поле и седнали в двора на къщата на пострадалия, заедно с близки, които искали да тушират напрежението между тях. Попантонов обаче отново ударил няколко ракии. Той започнал да иска от племенника си пари, които вторият му дължал от доста години. Атанас отговорил уклончиво, което ядосало чичото.  Той заплашил роднината си с убийството. Заплахата била повече от подробна: че ще го убие с ловна пушка, ще му отреже главата, ще я сложи на тепсия, ще го закачи на кука, а след това ще го излежи. Освен заплахите, Попантонов сипел и ругатни по адрес на своя племенник.

Атанас  се опитал да го изведе от къщи, но в този момент Попантонов извадил автоматичен сгъваем нож и го пробол в гърдите. Племенникът успял да хване ръката, държаща ножа, но я изпуснал, след което Попантонов нанесъл още един удар - този път във врата на своя роднина.

Пострадалият бил транспортиран до болницата, където е постъпил за лечение.  Обвиняемият Христо Попантонов е с мярка за неотклонение „задържане под стража". Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Попантонов вече е осъждан 11 пъти, като първата му присъда е за кражби и е от далечната 1983 г., когато все още е бил непълнолетен. Последната му присъда отново е за кражби. Попантонов е бил осъждан и за грабежи, отнемане на автомобили, хулиганства, закани за палеж и др. Излязъл е от затвора на 17 април 2014 г.

Още новини четете ТУК

TraffcNewS.bg