За втори път тази година маскирани пребиха 2 възрастни жени от врачанското село Елисейна, за да ги ограбят. Бабаитите разбили вратата на дома на 84-годишната Магдалена Георгиева и сестра ѝ Анка в четвъртък през нощта, докато двете спели. Заплашили ги да си дадат пенсиите с коледните добавки. Най-възрастният от тримата бандити заявил, че ако не го строят, ще им реже пръстите един по един, докато не кажат къде крият парите.

Сестрите опитали да обяснят, че като си платили сметките и върнали борчовете, не им останало нищо. Това обаче не трогнало нападателите. Те повалили бабите на земята, удряли ги и ги ритали безпощадно.

Преобърнали къщата, но не намерили нищо ценно. Побегнали, когато видели, че от съседна къща излиза човек и гледа към дома на сестрите. След изчезването на бандитите Анка успяла да изпълзи по стълбите и да го извика.

Жените имат синини, натъртвания и повърхностни наранявания, казаха от болницата в Мездра. Те са прибрани от техни близки в София.

Часове след нападението полицията задържа нападателите. В ареста са братя роми – Исус и Тристиян Исусови. Заловен е и тарторът им Ивайло Велков, на 37 г., от софийското село Габровница.

,съобщава Info.bg. Той е син на бивш полицай. Осъждан е за грабежи, а наскоро е обявен за издирване за взломни кражби в села около Своге.

През януари сестрите от Елисейна бяха нападнати от други двама местни бандити. Тогава Румен Петров от ромската махала в Елисейна и Мирослав Киров от врачанското село Лиляче заплашиха с нож, пребиха и вързаха бабите, за да ги ограбят.

Задигнаха всичките им 5500 лв., кътани за черни дни. Бандитите взели дори лекарствата и документите на пребитите. През ноември грабителите бяха осъдени на по 10 години затвор.

TrafficNews.bg