Пловдивчани, които всеки ден разхождат домашните си любимци в парк Лаута, сигнализираха за зловеща находка. Вчера привечер те се натъкнали на парчета салам, разхвърляни край пътеката , по която всеки ден минават десетки хора с кучетата си. Според един от хората, открили месото, то е било наръсено с препарат за растителна защита. Очевидец е категоричен, че е видял и две момчета с маски на главите, които разхвърляли парчетата, а след това избягали през храстите. 

"Ако саламът действително е наръсен с отрова, това е изключително опасно. Тук се разхождат не само кучета, но и много семейства с малки деца. Представете си, какво би се случило, ако някое детенце докопа едно такова парче!" възмущават се основателно гражданите. 

Сигнал за случилото се е подаден в Пето районно и в кметството на ЖР "Тракия". " Поддържаме връзка със зоополицията. Те ще работят по сигнала. Ще им съдействаме с каквото можем, ще прегледаме камерите в парка за периода, когато са засечени тези младежи. Искрено се надявам това да не се повтаря. Лаута е едно от най- красивите места на Тракия и паркът не бива да бъде свързван с подобни инциденти" коментира пред TrafficNews.bg кметът на района Костадин Димитров. Той заяви, че ще предупреди патрулите на Общинска охрана да бъдат бдителни и да следят за разхвърляни храни в парка.