Полицията образува дознание срещу родителите на 3 -годишното дете, удавено в канала в Дълго поле. Делото е по член 182 от Наказателния кодекс , според който "родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание". 

Трагедията се е разиграла на 2 януари около обяд. Две деца са си играли до дома им в ромската махала в село Дълго Поле.  Покрай къщата преминавал напоителен канал, където хлапетата хвърляли камъни. Майка им за минути ги оставила без надзор, влизайки в постройката. През това време 3-годишното момченце се подхлъзнало и паднало във водата. 

Първоначалната версия на родителите била, че детето е качено в кола и отвлечено от непознати хора. В последствие обаче трупът му е открит в напоителния канал. 

Семейството има 3 деца, две от които са близнаци. При нелепия инцидент е загиналото едно от близначетата. Според медиците, то е починало след удавяне.

Майката е от ромски произход, на 25 години.  

Дете падна в напоителен канал и се удави край ПловдивТялото на момченцето е открито на няколко километра

Какво разказаха още от махалата може да видите във ВИДЕОТО: