Майката на 15-годишния Филип, който загуби живота си миналия септември на пешеходна пътека на столичната улица "Гурко" - Николина Петкова, поиска доживотна присъда за подсъдимия за смъртта на детето Петър Тодоров.

Делото срещу него започна с разпит на свидетели, а преди началото на заседанието пред Софийския градски съд се събраха близки на деца, загинали на пътя.

За днес бяха призовани шестима свидетели, но се явиха само двама. Преди разпита им адвокатът на Тодоров - Капка Гиргинова, възрази срещу снимките на Филип, които близките на момчето държаха, и ги определи като натиск над съдебния състав, предаде БНТ.

Момчето беше прегазено през септември миналата година на пешеходна пътека на столичната улица "Гурко" от автомобил, управляван от 37-годишния Петър Тодоров. Той е с обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл.

Според експертизите Тодоров е шофирал с 88 км/ч и с над 2 промила алкохол в кръвта. След катастрофата той беше задържан, но през февруари беше пуснат под домашен арест, като съдебното решение предизвика сериозно обществено недоволство.

Бащата на Филип, убит на зебра: Съдебната система не работи в полза на обществотоТогава кръвната проба на шофьора показа 2,1 промила алкохол

Протест срещу освобождаването на мъжа, убил Филип

Родителите на Филип, убит от пиян шофьор на пешеходна пътека, в шок от правосъдиетоДо 2 септември 2023 г. смятат, че живеем в една що-годе правова държава" каза баща му

Отложиха делото срещу шофьора, убил на пешеходна пътека 15-годишния Филип в СофияПричината е неявяване на адвоката на семейството

Насрочиха делото на пияния шофьор, които прегази 14-годишния Филип на пешеходна пътека