Съдът насрочи делото за смъртта на 14-годишния Филип, който беше прегазен на столичната улица "Гурко", за 21 юни.

Подсъдим за престъплението е 37-годишният Петър Тодоров. Той е обвинен, че пиян блъска с автомобила си и убива на място момчето, което пресича на пешеходна пътека улица „Генерал Гурко". Случаят е от септември миналата година.

Софийският градски съд даде и 7-дневен срок на прокуратурата да отстрани фактическа грешка с разминаване в часовете на катастрофата във внесения обвинителен акт, като предупреди, че ако това не бъде направено, делото може да бъде прекратено и върнато на прокуратурата.

Според експертизи по делото Тодоров е карал с около 88 километра в час и с 2,1 промила алкохол в кръвта. Първото разпоредително заседание се отложи заради служебен ангажимент пред Окръжния съд в Стара Загора на защитника на семейството на Филип- Нацко Дойчев.

Близки и приятели на Филип днес излязоха на протест пред съда.

Роднините му и до днес не могат да приемат, че обвиняемият за смъртта на детето им е под домашен арест. През февруари месец те излязоха на протест, след като стана ясно, че Софийският градски съд е пратил вкъщи 37-годишния Петър, променяйки мярката му за неотклонение. Тогава почернената майка Николина Петкова беше поразена от новината и обясни, че е разбрала за определението на съда от своя адвокат.