В центъра на столицата се провежда протест, след като съдът пусна вкъщи 37-годишния Петър Тодоров, обвиняем за смъртта на 15-годишния Филип Арсов, пише GlasNews.bg.

Роднините, близките и приятелите на момчето възнамеряват да блокират кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман", където тийнейджърът беше пометен от кола през септември миналата година, предаде БНР.

Както вече знаете Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на Петър Тодоров с "домашен арест", като е следен с е-гривна, а определението не е протестирано от прокуратурата и е влязло в сила след изтичане на законовия срок. Така от 1 февруари мъжът си е вкъщи.

Според мотивите на съда "по отношение на обвиняемия Петър Тодоров не е налице реална опасност от укриване".

Той обаче е обвинен в причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение от 30 километра в час се е движел с колата си с 88 м/ч и я е управлявал пиян - с 2,2 промила алкохол в кръвта.

Припомняме ви, че тежката катастрофа стана около 21:15 часа на 2 септември. Тогава ученикът от столичната Първа английска гимназия тръгнал по пешеходната пътека на кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман". 37-годишният Тодоров пък шофирал лек автомобил "Мерцедес". Мъжът не натиснал спирачка и блъснал момчето, което след удара издъхна на място.

Бащата на Филип, убит на зебра: Съдебната система не работи в полза на обществотоТогава кръвната проба на шофьора показа 2,1 промила алкохол