Майката на жестоко убития от собствения си баща Румен Средков проговори. Дни след престъплението в петричкото село Мендово, майката Недка разказа страшната история. Миналият месец 80-годишният Иван Средков уби с брадва родния си син - 48-годишния Румен, след скандал за пари.

"Майка съм, не искам да виждам мъжа ми, с когото съм изкарала целия си живот, сърцето ме боли. Той да утрепе така жестоко сина ми, няма да му го простя. Ако той си отиде пръв на гроба му няма да стъпна", разказва Недка пред struma.com. "Няма свещ да му запаля, така както прави той в момента. Не е отишъл до гроба на Румен, на погребение не дойде, не дойде на 40, дума не продумва за него, като че ли не е негова рожба", нарежда баба Недка, която вечерта на убийството дори не разбрала какво е сторил дядо Иван.

"Тая вечер при мене дойде Румен и ми вика "Мамо, дай 2.50 за една ракия от магазина". Дадох му. Не беше хубаво, че все пие, ама и той не пиеше от добро. Беше женен, имаше семейство, детенце хубаво. Изведнъж започна лошо да бие снахата и тя си взе детето и избяга от него. Така той се пропи, а и нещо се случи в главата му. Хем ми беше жално за него, хем яд, защото биеше като се напие, и мене ме е бутал, та ръката си счупих като паднах. Та в тая вечер му дадох на Румен 2,50 лв. и той си купи ракия, качи се горе у стаята, аз останах долу. Върна се Иван от нивата и аз му казах, че съм дала пари за ракия 2,50, та да ми даде малко пари, да ида да купя хляб. И тогава той побесня. Качи се горе у стаята на Румен, не чух да се карат. После дойде при мене, гледам целия у кръв и ми вика "Недо, Румен повече пари за ракия няма да ти търси", продължава разказа си почернената майка.

"Изтръпнах, качих се в стаята и го видях, целия в кръв, с балтията главата му разбил. Викнах помощ от комшиите и така. После полиция и го затвориха дядото. Искам да влезне у затвора, не мога да го гледам и да знам, че той е убил детето ми. Дано никой не изпита тая болка, синче ми беше", ридае баба Недка. Тя има още две деца, дъщеря в село Първомай и син в София. Но Румен й бил слабост, защото бил добър, когато не бил пиян, все покрай нея се въртял. Бил добро дете, послушно.

"Какво му стана с тая глава, пусто пиене, болен си беше от алкохола се поболя, а от както жена му бега, съвсем се провали. Аз съм майка всичко на него съм простила, но на мъжа ми Иван никога няма да простя", казва Недка.

Съдът в Благоевград се смили над 80-годишния Иван и го пусна под гаранция.

Снимка: struma.com

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg