Симона не е била в колата на Георги Семерджиев и двамата не са любовници, това твърди пред "България днес" Бистра Радева - майка на полицайката Симона Радева.

"Заплашват ни с убийство! Опитах се да обясня истината, но ни наричат проститутки и искат да ни убият. Симона не е била в джипа на Георги Семерджиев и не е негова любовница, както се твърди. Всичко ще стане ясно скоро, но повече подробности ще мога да кажа, след като приключат следствените действия", заявява майката на 22-годишната полицайка от столичното Първо РПУ.

Униформената служителка бе привикана на разпит в Националната следствена служба, след като вътрешният министър в оставка Бойко Рашков оповести на брифинг в МВР, че служителка на вътрешното ведомство, имаща отношения с татуирания Семерджиев, е била в джипа и тепърва ще се установяват нейните връзки.

Източници от силовото министерство твърдят, че младата полицайка е давала информация на Семерджиев за местоположението на патрулите в столицата, както и му е осигурявала полицейски атрибути. Радева била отведена принудително в столичното следствие, като помогнала по-рано на Семерджиев да се укрие. Това се е случило, като му е донесла стълба, с която да влезе в дома си през прозореца, а не през вратата.

"Опитах се да напиша във Фейсбук истината, но бях жестоко нападната. Може да проверите в нейното полицейско управление - тя е изключително съвестен и безупречен служител. Има задържания на водачи за наркотици и алкохол, сваля номера и е безкомпромисна. Нямам идея цялата тази помия откъде се изля. Не е нормално да я заплашват с убийство и какво ли още не. Чувства се застрашена, мен също ме заплашват да ме убият. Изключително тъп народ", каза още пред вестника майката на полицейската служителка от столичния квартал "Надежда".

я категорично отхвърли слуховете за интимни отношения между дъщеря й и задържания Георги Семерджиев и твърденията, че тя е била до него във фаталната нощ на 5 юли, когато Семерджиев причини жестоката катастрофа и починаха две млади момичета.

"Симона има сериозен приятел от три години, няма как да има нещо с този човек. Като си свършат работата органите на реда, тогава ще може да се коментира", добави родителката.