Асеновградският културист Радостин Парев, който бе открит  мъртъв преди седмица, бе погребан в затворен ковчег. 36-годишният мъж, който изчезна на 8 февруари и 36 дни бе в неизвестност, бе намерен от клошар в запустяла местност край изоставени военни складове, близо до село Крумово. Причината за смъртта е измръзване, твърдят патолозите. По тялото няма следи от насилие, назначени са множество експертизи, които да покажат дали в кръвта на мъжа е имало някакви упойващи вещества. Край трупа на Парев е намерена писалка за инсулин и единият му мобилен телефон. Последният номер, който той е набрал, е на майка му Христина.

Родителите на момчето са съсипани от скръб, но в същото време искат да знаят какво се е случило с момчето им. Според тях около смъртта на Парев има много неизяснени обстоятелства, а майка му е категорична, че синът й е убит. Ето какво каза Христина Семерджиева пред TrafficNews.bg.

- Защо не вярвате, че смъртта на Радослав може да е нещастен случай или самоубийство?

- Първата и най-важната причина да се съмнявам в това е фактът, че според съдебните лекари смъртта е настъпила преди 7-8 дни, а Радо изчезна преди 36 дни. Къде е бил той двадесет и няколко дни? Никой не може да отговори на този въпрос. Според мен синът ни е е бил отвлечен, държали са го някъде затворен и когато работата започна да става дебела, са го убили и са го захвърлили в онази пустош. Как според вас той се е озовал в този трудно достъпен район? Открил го е клошар. Клошарите ходят в града, а не по къра. За мен това е професионално убийство, поръчано от хора с възможности.

- Все пак синът ви е вземал наркотици, а до него са открити шише водка и писалка с инсулин. Може да е направил някаква опасна комбинация?

- Това са другите въпросителни. Синът ми никога не пиеше концентрат. Само бира или рядко чаша вино. Биеше си инсулин от време на време за изграждане на мускулите, като след това вземаше ядеше сладки неща. Винаги имаше писалка в него. Колкото до наркотиците, да знам, че е вземал понякога, но в никакъв случай не беше зависим, както се опитват да го изкарат. Двамата имахме много силна връзка и той ми е се доверяваше. Много хора го мислеха за странен, но той беше изключително разумен млад човек. Много пъти ме е съветвал.

- Ако както твърдите, Радо е убит от професионалисти, това означава, че е засегнал нечии интереси. Знаете ли чии може да се те и страхувал ли се е от някого? Убийствата обикновено са или за жени или за пари.

- Да, със сигурност е така. Имам подозрения, но нямам доказателства. Няколко седмици преди да изчезне, Радо ми каза, че смята да се запише на курс по карате за самоотбрана. Попитах го защо, а той ми каза, че имало много лоши хора. Синът ми се раздели неотдавна с приятелката си и нямаше друга жена в живота му. Колкото до парите, Радо не дължеше нито лев на някого. Нито пък е имал някакви големи възможности, за да е дал заем на някого.

- На този етап полицията не работи по версията „убийство“. Поне засега няма улики. Как можете да докажете вашата теория.

- Наели сме частен детектив, който да проучи всички факти и обстоятелства от последните месеци в живота на Радо и за смъртта му.

- Защо изключвате евентуално самоубийство? Сами твърдите, че той много трудно е понесъл смъртта на по-малкия си брат и дълго време е бил в депресия?

- Може и самоубийство да го изкарат. Да се окаже, че си е сложил свръхдоза инсулин. Но не вярвам. Пак казвам, хората нямаха вярна преценка за Радо. Той беше уравновесен и разумен. Имаше изградена ценностна система. Беше много висок и здрав физически, а в същото време на мравката път правеше. Никога не е посягал на някого. Изкушавали са го с най-различни предложения, защото наистина имаше респектираща външност, но той винаги ги е отказвал.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg