Окръжният съд в Пазарджик остави с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” 37-годишна Райме Тахчиева. Тя е обвинена в убийството на 4-месечното си бебе.

Във фаталния 7 юли 37-годишната Райме напуснала дома си, като взела бебето със себе си. По разказа на нейния съпруг Мехмед тя отишла да си вземе закуска и кафе и след това трябвало да отиде у сестра й. След като часове по-късно жената не се прибрала в къщи, мъжът, с когото живеела на семейни начала, подал сигнал в полицията.

Близките и органите на реда започнали издирване на жената, която в късните часове била открита в гората край с. Драгиново, а малко по-късно бил открит и трупът на бебето във водите на река Чепинска.

„На няколко пъти сигнализирахме социалните за психичното състояние на майката на бебето, но не ни обърнаха внимание”, заяви пред TrafficNews.bg бабата на бебето.

По думите на нейния служебен защитник на Райме, тя не е адекватна и неосъзнава какво е извършила. Мотивите на магистратите да я оставят в ареста са, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Повече за инцидента и причините, подтикнали 37-годишната майка да убие бебето си вижте ТУК

Trafficnews.bg